Opel va prezenta in martie un autovehicul electric la Salonul Auto de la Geneva, denumit Ampera, ce va beneficia de tehnologia Voltec creata de GM, potrivit companiei.
In cazul calatoriilor scurte, de pana la 60 de km, Ampera ruleaza utilizand numai curentul electric de 230 V furnizat de bateria litiu-ion.

Pentru distante mai mari, autovehiculul continua sa functioneze cu ajutorul curentului electric generat de un mic motor cu combustie interna.

„Cu modelul Ampera, Opel va fi primul producator european care va scoate pe piata un autovehicul capabil de functionare electrica non-stop pentru cateva sute de kilometri”, a declarat Alain Visser, director de marketing al GM Europe.

Modelul Opel Ampera cu patru locuri si cinci usi ar putea aparea pe piata in 2011.

Anul viitor, titlu de „Masina Anului in Europa” va apartine marcii Opel /Vauxhall. Un juriu international, compus din 59 de jurnalisti auto din 23 de tari, a prezentat la sediul central Opel din Russelsheim trofeul castigat de noul Insignia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri