Opel va prezenta in martie un autovehicul electric la Salonul Auto de la Geneva, denumit Ampera, ce va beneficia de tehnologia Voltec creata de GM, potrivit companiei.
In cazul calatoriilor scurte, de pana la 60 de km, Ampera ruleaza utilizand numai curentul electric de 230 V furnizat de bateria litiu-ion.

Pentru distante mai mari, autovehiculul continua sa functioneze cu ajutorul curentului electric generat de un mic motor cu combustie interna.

„Cu modelul Ampera, Opel va fi primul producator european care va scoate pe piata un autovehicul capabil de functionare electrica non-stop pentru cateva sute de kilometri”, a declarat Alain Visser, director de marketing al GM Europe.

Modelul Opel Ampera cu patru locuri si cinci usi ar putea aparea pe piata in 2011.

Anul viitor, titlu de „Masina Anului in Europa” va apartine marcii Opel /Vauxhall. Un juriu international, compus din 59 de jurnalisti auto din 23 de tari, a prezentat la sediul central Opel din Russelsheim trofeul castigat de noul Insignia.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri