SAS Grup, furnizor de sisteme de supraveghere auto prin GPS, estimeaza anul acesta o cifra de afaceri de 1,8 milioane euro (7,2 mil. lei), in crestere cu circa 40% fata de 2008, potrivit companiei.
„Pentru anul 2009, ne-am propus sa ajungem la un numar de 10.000 de echipamente GPS active, fata de 6.000 in prezent si sa realizam o cifra de afaceri de cel putin 7,2 milioane lei, numai din solutiile de monitorizare a flotelor auto prin GPS. Profitul net pe anul in curs probabil ca se va incadra in marja de 9%, circa 675.000 lei”, a declarat Adrian Dinu, director general SAS Grup.

Compania a realizat in anul 2008 o cifra de afaceri de 1,38 milioane euro (5,1 milioane lei), in crestere cu 21.8% fata de anul precedent, in timp ce profitul net a crescut cu 36,7%, la 395.000 lei. Numarul companiilor care formeaza portofoliul de clienti S.A.S Grup s-a dublat in 2008 fata de 2007, ajungand la 220.

“Piata sistemelor de monitorizare a flotelor auto prin GPS isi va mentine trendul de crestere in 2009, cu cca 25% fata de anul precedent, datorita faptului ca majoritatea companiilor isi restructureaza managementul flotelor de vehicule in sensul unui control cat mai riguros al costurilor si reducerii dramatice a cheltuielilor”, au precizat reprezentantii SAS Grup.

Solutia S.A.S de monitorizare a flotelor auto presupune echipamentul CellSat montat pe vehicule (care poate fi achizitionat sau inchiriat), plus abonamentul lunar pentru serviciile de supraveghere prin GPS: abonamentul „Complex”- varianta completa a serviciilor S.A.S Grup, care permite monitorizarea simultana a unui numar mare de vehicule si efectuarea unor raportari complexe si, respectiv, abonamentul „Basic”, dedicat firmelor mici, care pot supraveghea si obtine rapoarte pentru fiecare vehicul, pe rand.

Desi pachetul “Complex” este de circa 3 ori mai scump decat cel „Basic”, acesta ramane cu o pondere majoritara, fiind preferat de 85% dintre clientii S.A.S Grup.

In 2008, ambele tipuri de abonamente au inregistrat cresteri ale vanzarilor de circa 25%; spre sfarsitul anului a scazut insa vanzarea echipamentelor CellSat in favoarea inchirierii acestora, numarul clientilor care au preferat inchirierea in locul achizitionarii dublandu-se fata de anul precedent.

„Se constata un deficit de lichiditati pe piata, intrucat cererea de esalonare a platilor sau inchirierea solutiilor GPS in loc de cumparare este in continua crestere, desi in acest caz costurile cumulate pe 3 ani sunt cu mult mai mari decat daca echipamentele sunt achizitionate”, a precizat Dinu.

Piata sistemelor de supraveghere auto prin GPS este afectata de criza economica in sensul restructurarii categoriilor de clienti.

„Efectele crizei au inceput sa se simta pe piata noastra in cea de-a doua parte a anului trecut, in ambele sensuri, adica atat negativ, cat si... pozitiv. La capitolul „negativ” se inscriu companiile mici, agentii imobiliare si unele companii de constructii. Ca si evolutii pozitive: ne-au crescut semnificativ vanzarile pe segmentul companiilor de distributie, de servicii, precum si in ceea ce priveste producatorii bunurilor de larg consum”, a mai spus Dinu.

Compania S.A.S GRUP, constituita in 2002, are ca obiect de activitate atat dezvoltarea si implementarea sistemelor integrate de supraveghere si urmarire autovehicule prin satelit, cat si executarea de software in domeniu.

In urma cu aproximativ 6 ani, S.A.S GRUP a introdus pe piata romanesca sistemul profesional de urmarire si supraveghere din satelit a flotelor auto prin intermediul unei solutii AVL- Automatic Vehicle Location (in Romania solutia AVL este mai cunoscuta sub numele de “sistem GPS”).

Peste 220 de companii utilizeaza tehnologia AVL (sistem GPS) - S.A.S Grup, fiind montate peste 6.000 de unitati.

Datele furnizate de echipamentele GPS sunt transferate cu ajutorul solutiilor de transfer de date Orange, cu tehnologie de ultima ora, performante remarcabile si larga acoperire.

In parteneriat cu firma Wizrom Software, S.A.S Grup a dezvoltat un sistem integrat de routare si raportare a abaterilor fata de traseele planificate/ precalculate ale unei flote auto.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri