Volkswagen va prezenta in martie cea de-a cincea generatie Polo la Salonul Auto de la Geneva, model ce va ajunge in Romania in toamna 2009.
Noul Polo va fi construit pe platforma noului Seat Ibiza, va avea motorizari noi, spatiu mai mare in interior si un design cu trasaturi imprumutate de la Golf VI si Scirocco.

Din 2010 este asteptat si un Polo GTI cu un motor de 1,4 litri 181 CP (133kW, 250 Nm). In echiparea standard Polo GTI are o cutie manuala cu 6 trepte, iar optional poate primi o cutie DSG cu 7 trepte.

Constructorul auto intentioneaza sa produca noul Polo si la fabrica din Mexic, pentru comercializarea pe piata americana in 2011, iar in Africa de Sud ar putea fi fabricat la Eastern Cape pentru a fi comercializat din 2010.

VW doreste sa tripleze vanzarile in Statele Unite pana la 800.000 de unitati pana la sfarsitul lui 2010.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri