Pierderile din al patrulea trimestru au fost de 5,9 miliarde dolari. Excluzand costurile unice si operatiuni discontinue, pierderea trimestriala a fost de 3,27 miliarde dolari sau 1,37 dolari/actiune, peste estimarea medie a analistilor, de 1,24 dolari/actiune, potrivit datelor Bloomberg.

Pierdera inregistrata in anul anterior a fost de 2,81 miliarde dolari. Ford, singurul grup auto american ce a evitat ajutorul guvernamental, a inregistrat in al patrulea trimestru cheltuieli de 5,5 miliarde dolari.

Nivelul lichiditatilor Ford a scazut la 13,4 miliarde dolari, de la 18,9 miliarde dolari pe 30 septembrie, a mai anuntat compania. Desi Ford nu a precizat nivelul necesar desfasurarii operatiunilor, investitorii monitorizeaza rezervele pentru a evalua starea companiei.

Citeste si:

"Suntem atenti la lichiditati si la cheltuieli si calculam cat va mai putea supravietui Ford fara bani de la guvern", a declarat presedintele Automotive Consulting Group, Dennis Virag, citat de NewsIn.

Veniturile trimestriale Ford au scazut cu 36%, la 29,2 miliarde dolari, in contextul in care vanzarile de autoturisme au scazut in Statele Unite cu 30%.

Vanzarile auto din Statele Unite ar putea scadea in acest an pana la cel mai mic nivel din 1982, potrivit estimarilor, dupa ce au scazut cu 18% in 2008.