Honda Trading, importatorul marcii japoneze Honda in Romania, ar putea inregistra anul acesta o cifra de afaceri de circa 30 milioane euro (120 milioane lei), de doua ori mai mica decat in 2008, cand a raportat afaceri de 68 milioane euro (250 milioane lei), din cauza declinului pietei auto.
"In 2008, am avut o cifra de afaceri de 250 milioane lei, iar anul acesta am putea ajunge la 120 milioane lei, pentru ca piata auto va scadea. In decembrie, vanzarile Honda in Romania au scazut cu 70%", a declarat, pentru Wall-Street, presedintele Honda Trading, Hirotomo Kani.

Vanzarile Honda in Romania au crescut anul trecut cu 29%, la 2.558 unitati. Cele mai vandute modele au fost Honda Civic cu 1.003 unitati si Honda Accord cu 773 unitati.

Honda Trading a lansat noul model Jazz pe piata romaneasca la un pret de pornire de 14.613 euro cu TVA pentru motorizarea de 1,2 litri benzina 90 CP si de 15.446 euro pentru motorizarea de 1,4 litri benzina 100 CP.

Compania va lansa in Romania la sfarsitul primaverii noul model hibrid denumit Insight.

Honda are de la 1 octombrie 2006 reprezentanta proprie in Romania prin societatea Honda Trading Romania - subsidiara Honda Trading Corporation, divizie a Honda Motor Company.

Honda Trading Romania are capital 100% japonez si se ocupa cu importul, distributia, marketingul si promovarea automobilelor Honda.

Compania Carpati Motors, care a fost importator unic pentru brandul japonez pana la 1 octombrie 2006, a devenit dealer al Honda Trading Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri