Miliardarul Warren Buffett ajuta Harley-Davidson cu 300 mil. dolari

Miliardarul Warren Buffett a oferit producatorului american de motociclete Harley-Davidson un ajutor de 300 milioane dolari, potrivit Bloomberg.

Berkshire Hathaway Inc., asigurator detinut de Buffett cu sediul in Omaha Nebraska, va adauga titlurile nesecurizate ale Harley-Davidson si o dobanda anuala de 15% colectiei sale de datorii in valoare de cel putin 85 miliarde dolari.

Buffett, in varsta de 78 de ani, a spus ca prefera sa investeasca in firme cu un avantaj competitiv foarte mare, precum brand-urile foarte cunoscute. Ca urmare a crizei de lichiditati, Berkshire poate cere dobanzi de 10% sau chiar mai mult.

Harley-Davidson a anuntat in ianuarie 2009 ca va disponibiliza 1.100 de angajati in urmatorii doi ani si va reduce operatiunile dupa ce profitul din trimestrul al patrulea a scazut din cauza pietei slabe de motociclete.

Anul trecut, producatorul de motociclete inregistrase un profit net de 186,1 milioane dolari, sau 78 centi/actiune.

Harley-Davidson Motor Company a fost infiintata in 1903 si produce motociclete premium de capacitate mare, alaturi de o linie completa de piese, accesorii si MotorClothes.

Producatorul amercian de motociclete Harley-Davidson a vandut in Romania anul trecut 80 de unitati Harley-Davidson.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri