Citroen Romania, importatorul general al marcii franceze, a comercializat anul trecut 116 unitati din noul C5, lansat in septembrie in varianta sedan si in octombrie Tourer (break).
Noul C5 berlina este disponibil la un pret de pornire de 19.190 euro ce poate ajunge la 32.300 euro cu TVA, in timp ce varianta Tourer costa intre 21.800 euro si 29.100 euro cu TVA inclus.

C5 dispune de trei motorizari pe benzina, 1.8i 127 CP, 2.0i 143 CP, 3.0i V6 215 CP si patru diesel dotate cu filtru de particule (FAP), 1,6 HDi 110 CP, 2,0 HDi 138 CP, 2.2 HDi 173 CP si 2,7 HDi V6 208 CP.

Motorizarea 2,0 HDi 138 CP (320 Nm) are un consum mediu de 6,1 litri la 100km. Viteza maxima este de 200 km/h.

Noua generatie C5 este disponibila in patru versiuni de echipare, X, Dynamique, Confort si Exclusive.

Galerie foto noul Citroen C5

Clientii pot alege tipul de suspensie, in functie de motorizare si de nivelul de echipare. Pentru nivelurile X si Dynamique noul C5 propune doar suspensia metalica, iar pentru nivelurile Confort si Exclusive noul C5 este echipat doar cu suspensia Hydractive III+.

Pentru un confort optim se poate opta pentru suspensia Hydractive III +, iar pentru un condus mai sportiv, se poate opta pentru suspensia metalica.

In echiparea de baza figureaza ABS si ESP, sapte airbag-uri in standard carora li se adauga doua laterale suplimentare in optiuni.

Noul C5, nivel de echipare X, beneficiaza de echipamente standard precum patru geamuri electrice, clima, sistem audio CD si MP3, etc., in dotarile optionale figurand sistemul de avertizare la depasirea liniei continue, senzori de parcare fata si spate, trapa electrica, sistem NaviDrive cu hard disk, sistem audio HiFi.

Citroen Romania va lansa anul acesta pe piata romaneasca noile modele Citroen C1 facelift si C3 Picasso.

Compania a adus anul trecut in luna martie autoutilitara usoara Nemo, in aprilie modelul C4 sedan, in mai SUV-ul C-Crosser, in iunie modelul Berlingo, in septembrie noua generatie Citroen C5 berlina, iar in octombrie noul C5 in versiunea Tourer (break).

Vanzarile Citroen in Romania s-au situat anul trecut in jurul a 4.000 de automobile, reprezentand o cota de piata de 1,21%.

Citroen Romania a lansat un serviciu postvanzare Citroen Asistenta, prin intermediul caruia posesorii vehiculelor marcii pot beneficia de asistenta tehnica pe teritoriul Europei (31 de tari).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri