Ford concediaza 850 de angajati din Marea Britanie

Ford a anuntat ca va reduce cu 850 numarul angajatilor din Marea Britanie, in contextul in care inmatricularile de vehicule noi au scazut in Regat cu 30,9% in ianuarie, in termeni anuali, confirmand starea slaba a industriei auto.

Producatorul auto a anuntat ca noile masuri sunt o urmare a "situatiei economice grave" si planuieste sa reduca cu pana la 500 numarul angajatilor fabricii din Southampton. Alte 350 de disponibilizari vor avea loc la toate filialele companiei, informeaza Times Online, citat de NewsIn.

Ford este ultimul producator auto care a anuntat reduceri ale personalului dupa ce vanzarile pentru vehicule noi au scazut in contextul in care consumatorii au redus cheltuielile, in timp ce pret materialelor, precum otelul, a crescut.

Luna trecuta, Honda a trimis in somaj pentru patru luni angajatii britanici, in timp ce Nissan a redus cu 1.200 numarul angajatilor fabricii din Sunderland, iar Jaguar Land Rover a concediat 450 angajati.

Astazi, Societatea Producatorilor si Dealerilor Auto (SPDA) a anuntat ca inmatricularile de vehicule noi au scazut cu 30,9%, la 112.087 autoturisme, in ianuarie, la o rata anuala.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri