Noul director general al BMW Group Romania este Bernd John (foto), care il inlocuieste pe Carl-Theo Fitzau dupa retragerea acestuia la pensie.

BMW Group Romania, reprezentanta marcilor premium BMW si Mini, si-a inceput activitatea la jumatatea anului 2007 sub coordonarea lui Carl-Theo Fitzau, gestionand activitatile de import si aftersales pentru marcile BMW si MINI.

In aceasta perioada BMW a ocupat prima pozitie in topul marcilor premium (2007), in timp ce MINI si-a intarit pozitia de marca premium cu cea mai mare ascensiune (275% anul 2008 fata de 2006).

O data cu retragerea la pensie a lui Carl-Theo Fitzau, pozitia de director general este preluata de Dr. Bernd John, cu incepere din 1 ianuarie 2009.

John are o experienta de 18 ani in BMW Group in pozitii de management. Ultima pozitie ocupata a fost de coordonarea a patru centre proprii BMW din Germania. Acestea au inregistrat in 2008 peste 9.000 unitati livrate si o crestere de 5% fata de anul precedent.

„Noua pozitie este o noua provocare, dat fiind si contextul economic international. Avem insa mare incredere in piata premium din Romania care devine una din cele mai importante din Europa de Est pentru BMW” a declarat Bernd John.

Unul din obiectivele noului director sunt dezvoltarea retelei de distribuitori.

BMW Group va aduce in Romania in primul trimestru din 2009 noul roadster BMW Z4 si noua generatie Mini Cabrio, iar in a doua jumatate a anului viitor modelul X6 ActiveHybrid.

Compania a livrat anul trecut 267 unitati Mini si 2.446 de unitati BMW. BMW Group a lansat in 2008 pe piata romaneasca noul Seria 1 Coupe si Cabrio, X6, Seria 3 si Seria 7, M3 cabrio.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si