“Va asigur ca aceasta uzina va fi un model pentru industria automobilistica. O vom trata aşa cum tratam pe celelalte fabrici. Pentru inceput, ne preocupa certificatul ISO 140001, de mediu. Suntem in proces de a imbunatati infrastructura existenta. Vom interveni şi la statia de epurare a apelor uzate din fabrica. Printre primele investitii pe care le-a realizat Ford Romania la Craiova sunt cele de mediu“, a declarat Dionisio Campos, citat de NewsIn.

Directorul Ford Craiova a participat la dezbaterea publica organizata de Primaria Craiova in vederea obtinerii autorizatiei integrate de mediu pentru sectiile de turnatorie, motor şi cutii de viteze ale fabricii craiovene.

In timpul dezbaterii publice, autoritatile locale au analizat documentatia depusa de SC Ford Romania SA, pentru obtinerea autorizatiei de mediu. Potrivit Monicai Mateescu, directorul Agentiei pentru Protectia Mediului Dolj, procedura de obtinere a autorizatiei integrate de mediu se va incheia in luna aprilie a anului acesta.