Mazda MX-5 facelift va fi disponibila in Romania, de la 18.390 euro cu TVA

Versiunea facelift a celei de-a treia generatii Mazda MX-5 va fi disponibila in Romania, de la 18.390 euro cu TVA pentru motorizarea de 1,8 litri si 126 CP, potrivit companiei.

Mazda MX-5 facelift va dispune de doua motorizari pe benzina, de 1,8l si de 2l. Primul motor genereaza 126 CP si prezinta un consum mediu combinat de 7l/100 km, iar cel de-al doilea produce 160 CP si inregistreaza un consum mediu combinat de 7,4l/100 km.

Motorul de doi litri permite un condus mai sportiv, limita superioara de turatii fiind ridicata cu 500 rpm. Doritorii vor putea alege intre doua variante de transmisie, manuala cu 5 si cu 6 rapoarte.

Mazda MX-5 facelift etaleaza un design mai sportiv si mai dinamic. Partea frontala integreaza elemente complet redesenate - spoilerul, grila radiatorului, blocurile optice si farurile de ceata, toate avand un aspect mai agresiv.

Lampile de frana si spoilerul spate au fost reproiectate, inscriindu-se in linia generala a roadster-ului. Interiorul noului model a fost restilizat. Cadranele ceasurilor de bord au fost schimbate, iluminarea display-ului ce afiseaza informatii pentru sofer este acum in culoarea rosie.

Echipamentele standard sunt un sistem audio cu radio si CD player, compatibil MP3, un port auxiliar pentru conectarea dispozitivelor multimedia portabile si jante de aluminiu.

Optional sunt disponibile scaune sport Recaro incalzite electric, cruise control, un nou sistem audio Bose si de un sistem Bluetooth cu optiune de comanda vocala pentru conectarea telefonului mobil.

Noua versiune MX-5 dispune de sistemele de control al stabilitatii (DSC) si de control al tractiunii (TCS). In plus, optional, autovehiculul poate fi echipat cu un sistem de monitorizare a presiunii pneurilor.

Aproximativ 58% din structura vehiculului este confectionata din otel aliat cu o duritate foarte ridicata, iar suspensiile au fost recalibrate pentru a spori precizia directiei.

Mazda estimeaza ca 80% dintre unitatile vandute vor fi reprezentate de versiuni roadster coupe (cu hard top), in timp ce 20% dintre cumparatori vor opta pentru versiunea echipata cu soft top.

In ceea ce priveste motorizarile, proportiile vor fi similare, 80% dintre modelele vandute urmand sa fie echipate cu motorul de 1,8l, iar 20% cu cel de 2l.

Cu 850.000 de unitati comercializate la nivel mondial pana in prezent, Mazda MX-5 este cel mai bine vandut roadster.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri