Producatorul auto american General Motors (GM) a anuntat ca va disponibiliza 10.000 de salariati din sectorul administrativ, pentru a aduce totalul personalului la 63.000 de angajati.
Masura face parte din planul de restructurare pe care grupul auto il aplica pentru a convinge oficialii de la Washington de viabilitatea sa pe termen lung, in schimbul deblocarii mai multor miliarde de dolari ca ajutoare publice. Planul de restructurare urmeaza sa fie prezentat in 31 martie, relateaza NewsIn.

"General Motors a atras atentia asupra nevoii de a reduce efectivele in cadrul planului de restructurare prezentat Congresului in 2 decembrie", explica un comunicat al grupului.

Cele 10.000 de concedieri vor fi facute in toate regiunile lumii si vor "depinde de nivelurile de personal si de conditiile de pe piata", potrivit comunicatului GM, care nu preacizeaza detaliat reducerile de posturi prevazute pentru fiecare regiune.

Producatorul auto cu sediul in Detroit a precizat, insa, ca in Statele Unite vor fi disponibilizati 3.400 de salariati, din cei 29.500 existenti.

"Majoritatea concedierilor vor fi facute pana in 1 mai anul acesta", au precizat reprezentantii General Motors, care vor infiinta si un "dispozitiv de plecari voluntare".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri