Producatorul auto american General Motors (GM) a anuntat ca va disponibiliza 10.000 de salariati din sectorul administrativ, pentru a aduce totalul personalului la 63.000 de angajati.

Masura face parte din planul de restructurare pe care grupul auto il aplica pentru a convinge oficialii de la Washington de viabilitatea sa pe termen lung, in schimbul deblocarii mai multor miliarde de dolari ca ajutoare publice. Planul de restructurare urmeaza sa fie prezentat in 31 martie, relateaza NewsIn.

"General Motors a atras atentia asupra nevoii de a reduce efectivele in cadrul planului de restructurare prezentat Congresului in 2 decembrie", explica un comunicat al grupului.

Cele 10.000 de concedieri vor fi facute in toate regiunile lumii si vor "depinde de nivelurile de personal si de conditiile de pe piata", potrivit comunicatului GM, care nu preacizeaza detaliat reducerile de posturi prevazute pentru fiecare regiune.

Producatorul auto cu sediul in Detroit a precizat, insa, ca in Statele Unite vor fi disponibilizati 3.400 de salariati, din cei 29.500 existenti.

"Majoritatea concedierilor vor fi facute pana in 1 mai anul acesta", au precizat reprezentantii General Motors, care vor infiinta si un "dispozitiv de plecari voluntare".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si
Fiat Chrysler confirma negocierile de fuziune cu PSA Peugeot Citroen