PSA Peugeot Citroen, cel mai mare constructor auto din Franta, intentioneaza sa disponibilizeze in 2009, pe baza de voluntariat, 11.000 de persoane din Europa, relateaza AFP.
“Estimam ca peste 11.000 de persoane vor parasi grupul in acest an, in cadrul programului de disponibilizari voluntare”, a declarat directorul financiar al grupului, Isabel Marey-Samper, in cadrul prezentarii rezultatelor anuale, potrivit Newsin.

Directorul de resurse umane, Jean-Luc Vergne, a estimat 10.000-12.000 de disponibilizari in Europa, unde este concentrata cea mai mare parte a fortei de munca.

La sfarsitul lui 2007, PSA avea 207.850 angajati, dintre care 113.710 in Franta.

“Franta este bineinteles tara cu cele mai mari efective, insa avem numerosi angajati in alte tari, personal pe care il reducem rapid”, a adaugat presedintele Christian Streiff.

Constructorul francez a anuntat luni ca nu va inchide fabrici si nu va pune in practica un plan de disponibilizari in Franta, in schimbul unui imprumut de 3 miliarde euro din partea guvernului francez.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri