General Motors (GM) a purtat discutii cu grupul chinez SAIC Motor in legatura cu posibila vanzare a participatiei detinute de GM in cadrul companiei mixte a celor doua grupuri, sau a altor active, in incercarea de a colecta fonduri, au declarat doua surse avizate, citate de Reuters.
GM a luat legatura cu SAIC Motor in ultimele saptamani si a inaintat oferta de vanzare a participatiei in cadrul companiei cu capital mixt ce fabrica si distribuie marcile Buick, Cadillac si Chevrolet in China, potrivit celor doua surse.

Acestea au refuzat sa fie numite pentru ca nu sunt autorizate sa discute despre contactele preliminare dintre cele doua companii.

Un astfel de acord ar face ca GM sa fie un partener minoritar in Shanghai General MotorsLtd, compania mixta creata in China in urma cu zece ani si considerata una dintre ultimele "bijuterii ale coroanei" operatiunilor internationale.

Discutiile dintre GM si SAIC Motor vin in contextul in care GM nu a reusit sa obtina concesii majore de la detinatorii de obligatiuni si de la sindicate, pentru a demonstra ca este viabila, in contextul unui ajutor guvernamental de 13,4 miliarde dolari, informeaza NewsIn.

GM are ca termen linita saptamana viitoare pentru a prezenta guvernului un nou plan de restructurare, care sa prezinte progresele facute in reducerea costurilor si in redresarea bilantului contabil.

"GM ar putea cumpara inapoi actiunile dupa ce va reusi sa evite falimentul, in contextul in care China este unul dintre putinele locuri din lume benefice pentru afaceri, daca nu chiar singurul", a declarat John Zeng, analist in cadrul IHS Global Insight.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri