GM a luat legatura cu SAIC Motor in ultimele saptamani si a inaintat oferta de vanzare a participatiei in cadrul companiei cu capital mixt ce fabrica si distribuie marcile Buick, Cadillac si Chevrolet in China, potrivit celor doua surse.

Acestea au refuzat sa fie numite pentru ca nu sunt autorizate sa discute despre contactele preliminare dintre cele doua companii.

Un astfel de acord ar face ca GM sa fie un partener minoritar in Shanghai General MotorsLtd, compania mixta creata in China in urma cu zece ani si considerata una dintre ultimele "bijuterii ale coroanei" operatiunilor internationale.

Citeste si:

Discutiile dintre GM si SAIC Motor vin in contextul in care GM nu a reusit sa obtina concesii majore de la detinatorii de obligatiuni si de la sindicate, pentru a demonstra ca este viabila, in contextul unui ajutor guvernamental de 13,4 miliarde dolari, informeaza NewsIn.

GM are ca termen linita saptamana viitoare pentru a prezenta guvernului un nou plan de restructurare, care sa prezinte progresele facute in reducerea costurilor si in redresarea bilantului contabil.

"GM ar putea cumpara inapoi actiunile dupa ce va reusi sa evite falimentul, in contextul in care China este unul dintre putinele locuri din lume benefice pentru afaceri, daca nu chiar singurul", a declarat John Zeng, analist in cadrul IHS Global Insight.