Dacia a ajuns la un acord cu Sindicatul Automobile Dacia privind prelungirea pana la 1 februarie 2010 a Contractului Colectiv de Munca 2008 printr-un act aditional, iar pentru 2009 se vor acorda compensatii tuturor salariatiilor, a declarat viceliderul sindicatului, Ion Iordache.
"Dacia a ajuns la un acord cu Sindicatul Automobile Dacia cu privire la prelungirea valabilitatii Contractului Colectiv de Munca 2008, prin semnarea unui act aditional care va contine mai multe prevederi. In acest moment, avem comenzi pentru maxim doua luni de zile. Mai mult avem speranta ca programul Rabla coroborat cu masura acordarii de imprumuturi de catre banci sa duca la relansarea pietei de automobile romanesti" a declarat Ion Iordache, citat de NewsIn.

Actul aditional la Contractul Colectiv de Munca 2008 (CCM 2008) va contine prelungirea pana la data de 1 februarie 2010 a valabilitatii CCM Dacia 2008, iar drepturile si clauzele acestuia sunt minimale si reprezinta baza de negociere pentru CCM 2010.

"In scopul pastrarii puterii de cumparare in contextul actual de criza, pentru anul 2009 se vor acorda tuturor salariatilor Automobile Dacia si ai societatilor ILN-RIR, Transporturi Dacia, Matrite Dacia, Presate Dacia si Renault Mecanique Roumanie, compensatii banesti, in suma fixa, care se vor include in salariile individuale de baza, dupa cum urmeaza: 70 de lei, incepand cu 1 ianuarie 2009, si 40 de lei, incepand cu 1 aprilie 2009" potrivit comunicatului societatii.

De asemenea, partile au convenit sa se intalneasca obligatoriu in luna octombrie 2009 pentru rediscutarea capitolului „Salarizare”. In functie de rezultatele economico-financiare ale societatii comerciale, majorarile salariale ce se vor conveni la acea data se vor aplica de la 1 septembrie 2009;

Totodata, pentru participarea salariatilor la profitul societatii pe anul 2008, se va acorda suma de 700 lei.

Aceasta suma se va plati in cuantum egal tuturor salariatilor cu contract de munca individual in vigoare, in luna mai 2009 si care sa fi lucrat la Dacia in anul 2008.

In comunicatul societatii se mai mentioneaza si ca zilele de sarbatori legale si religioase prevazute in CCM 2008 se completeaza, conform prevederilor legale, cu „Rusalii” doua zile si pentru „Adormirea Maicii Domnului” o zi.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri