General Motors va primi un ajutor guvernamental suplimentar de 4 mld. dolari

Guvernul american va debloca un ajutor suplimentar de 4 miliarde de dolari pentru General Motors Corp, conform planurilor, a anuntat un oficial de la Casa Alba, inaintea temenului de prezentare de catre companie a noului plan de supravietuire.

Oficialul a spus ca cererea de ajutor suplimentar inaintata de Chrysler LLC va fi considerata o noua solicitare de credit si va fi analizata separat, informeaza NewsIn.

General Motors incearca sa obtina concesii de la sindicatul United Auto Workers si de la creditori, conform clauzelor unui imprumut guvernamental de 13,4 mld. dolari. Compania trebuie sa inainteze autoritatilor americane un plan de restructurare in care sa arate cum
va reduce costurile si cum va rambursa imprumuturile.

Presedintele american Barack Obama a hotarat sa formeze o echipa guvernamentala de criza pentru restructurarea industriei auto americane, in loc sa numeasca un "tar auto" cu puteri generale de decizie.

Obama l-a desemnat pe secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, pentru a supraveghea creditele acordate compaiilor auto, alaturi de consilierul economic de la Casa Alba, Lawrence Summers.

Pana in prezent General Motors a primit un ajutor guvernamental de 9,4 mld dolari, ce i-a permis sa mentina operatiunile de la inceputul anului. Este de asteptat ca grupul sa solicite ajutor suplimentar, odata cu prezentarea planurilor de restructurare.

Chrysler, grup controlat de Cerberus Capital Management, a primit 4 mld. dolari si incearca sa obtina un ajutor suplimentar de 3 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri