Concernul Peugeot-Citroen (PSA) si Robert Bosch GmbH au incheiat un parteneriat in vederea dezvoltarii tehnologiei diesel hibrid.
Bosch va contribui la dezvoltarea electromotoarelor si a dispozitivelor electronice de propulsie pentru sistemele diesel hibrid utilizate de concernul Peugeot - Citroen la producerea autovehiculelor cu tractiune integrala. De asemenea, Bosch va asigura productia de serie a acestor elemente, precum si livrarea lor.

Tehnologia diesel hibrid a fost prezentata pentru prima data in cadrul Salonului Auto de la Paris, in dotarea modelelor Peugeot Prologue si Citroën Hypnos si va fi utilizata la fabricarea autovehiculelor Peugeot si Citroën, incepand din anul 2011.

Bosch va livra motoare electrice pentru propulsia puntii spate, generatoare de inalta tensiune, montate in zona anterioara a autovehiculului, precum si dispozitivele electronice necesare pentru controlul acestora. De asemenea, Bosch mai livreaza si interfetele dintre componentele electrice si electronice, precum si Sistemul Antiblocare ABS si Programul Electronic de Stabilitate ESP.

Producatorul francez de automobile este convins ca, prin aplicarea acestei strategii, va putea lansa pe piata, cu costuri reduse si intr-un interval de timp mai scurt, inovatii tehnice care sa reduca in mod semnificativ emisiile de CO2.

Bosch se ocupa de peste 30 de ani cu dezvoltarea tehnologiilor hibrid, dispunand de experienta in special in ceea ce priveste managementul acumulatorului, electromotorului si sistemului de franare, precum si a sistemelor de control a motorului si a cutiei de viteze.

Echipa special formata pentru Proiectul „Hibrid” reuneste circa 370 de experti din diferite departamente din cadrul grupului Bosch, sarcina lor fiind dezvoltarea si comercializarea sistemelor si componentelor pentru autovehiculele hibrid si electrice.

Grupul Bosch este, la nivel international, cel mai important producator in industria tehnicii pentru autovehicule, a tehnicii industriale, a bunurilor de consum si tehnicii pentru constructii.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri