Declaratiile acestuia vin dupa ce Wall Street Journal a scris ca mai multi consilieri externi ai Trezoreriei au purtat discutii cu banci despre o finantare de minim 40 miliarde dolari pentru cele doua companii, daca acestea vor avea nevoie de fonduri.

Persoane apropiate situatiei au declarat pentru WSJ ca inalti oficiali ai Trezoreriei cred ca o cerere de intrare in faliment din partea celor doi producatori auto trebuie luata serios in coniderare.

”Totul este pe masa acum”, a spus una din persoanele citate, adaugand ca presedintele Barack Obama nu vrea sa asiste la concedieri masive in acest sector.

Citeste si:

Recent, consilieri guvernamentali au curtat agresiv mari creditori precum Citigroup Inc si J.P. Morgan Chase & Co, pentru ca acestia sa participe la finantarea unui eventual faliment al celor doi producatori, arata WSJ.

General Motors a cerut saptamana trecuta guvernului american un credit suplimentar de 16,6 miliarde dolari, dubland ajutorul oferit pana in prezent, si a anuntat ca are nevoie de o parte din bani luna viitoare pentru a supravietui, in contextul in care va mai disponibiliza 47.000 angajati.

Chrysler LLC, sustinut ca si General Motors de ajutoare guvernamentale, a anuntat ca are nevoie de un credit suplimentar de 5 miliarde dolari si ca va mai face 3.000 de disponibilizari.