"Diversi investitori s-au aratat interesati, de la cei axati pe investitii pur si simplu, la cei interesati numai de piata auto, dar si alti constructori de autoturisme", a spus mai Jonsson.

Compania, aflata la un pas de faliment, a primit saptamana trecuta de la guvernul suedez protectie fata de creditori si a anuntat apoi ca a fost contactata de potentiali investitori, insa nu a dat alte detalii.

Compania-mama General Motors, ce se confrunta cu dificultati financiare, a anuntat ca vrea sa se desprinda de divizia suedeza.

Saab a anuntat ca trebuie sa realizeze o restructurare rapida, pentru a face fata pierderilor estrimate la 3 miliarde coroane (340 milioane dolari) in acest an, si sa gaseasca noi surse de finantare, publice sau private, pentru a lansa modele din ce in ce mai competitive.

Insa guvernul suedez a anuntat luna trecuta ca informatiile primite pana acum de la Saab nu sunt suficiente pentru acordarea unor garantii de credite, singura forma de sustinere financiara luata in considerare de guvern.

Guvernul a mai precizat ca planul de afaceri prezentat de Saab este prea optimist.