Printre investitorii interesati de preluarea Saab, divizia in pierdere a grupului General Motors, se afla si companiile concurente din piata auto, a anuntat directorul executiv al Saab, Jan-Ake Jonsson, citat de Reuters, scrie NewsIn.
"Diversi investitori s-au aratat interesati, de la cei axati pe investitii pur si simplu, la cei interesati numai de piata auto, dar si alti constructori de autoturisme", a spus mai Jonsson.

Compania, aflata la un pas de faliment, a primit saptamana trecuta de la guvernul suedez protectie fata de creditori si a anuntat apoi ca a fost contactata de potentiali investitori, insa nu a dat alte detalii.

Compania-mama General Motors, ce se confrunta cu dificultati financiare, a anuntat ca vrea sa se desprinda de divizia suedeza.

Saab a anuntat ca trebuie sa realizeze o restructurare rapida, pentru a face fata pierderilor estrimate la 3 miliarde coroane (340 milioane dolari) in acest an, si sa gaseasca noi surse de finantare, publice sau private, pentru a lansa modele din ce in ce mai competitive.

Insa guvernul suedez a anuntat luna trecuta ca informatiile primite pana acum de la Saab nu sunt suficiente pentru acordarea unor garantii de credite, singura forma de sustinere financiara luata in considerare de guvern.

Guvernul a mai precizat ca planul de afaceri prezentat de Saab este prea optimist.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri