Producatorul de camioane, al carui control il detine Deripaska prin intermediul companiei producatoare de automobile GAZ, a inregistrat o scadere a vanzarilor cu aproape 50% in ultimele trei luni, ceea ce a dus la suspendarea productiei in 12 decembrie, conform NewaIn.

GAZ a injectat milioane in fabrica, in decursul ultimilor cativa ani, dar reprezentantii firmei sunt reticenti in a mai sustine LDV.
Magnatul rus si-a construit averea in industria de aluminiu, dar a asistat la o diminuare a acesteia in contextul ieftinirii metalelor.
Averea lui Deripaska a scazut masiv, potrivit unui studiu de luna aceasta al celor mai bogati rusi, efectuat de revista Finans, ceea ce l-a retrogradat pe acesta de pe locul intai pe pozitia a opta, cu o avere de 4,9 miliarde dolari.

LDV, care a disponibilizat 100 de salariati ai fabricii de la Washwood Heath, inainte de Craciun, are 850 de salariati la fabrica si angajeaza 1.200 de persoane la nivelul retelei de dealeri. De asemenea, LDV sustine inca 5.000 de locuri de munca la firmele furnizoare.

Surse avizate au spus ca banii de la guvern sunt foarte importanti, in conditiile in care nu poate fi gasita finantare comerciala suplimentara.