Oficialii companiei si liderii sindicalisti au fost de acord cu aceste conditii, in timp ce angajati vor trebui sa ia o decizie in urmaroarele saptamani.

Jaguar Land Rover, companie cu sediul central la Gaydon, are aproximativ 15.000 de angajati in Marea Britanie si a redus numarul locurilor de munca cu 450 in ianuarie.

In urma acestei intelegeri, compania detinuta de Tata Motors va reduce costurile cu pana la 70 milioane lire sterline anual.

Aceste actiuni reprezinta raspunsul grupului auto la scaderea masiva a vanzarilor pe piata de profil, in contextul in care clientii din Marea Britanie si din toata lumea reduc numarul vehiculelor noi achizitionate. Jaguar Land Rover a implementat anterior masuri temporare de suspendare a activitati, asemenea majoritatii constructorilor auto.

Luna trecuta, guvernul britanic a anuntat masuri de sprijinire a industriei auto, inclusiv garantarea dezghetarii imprumuturilor de pana la 1,3 miliarde lire sterline din parte Bancii Europene pentru Investitii si 1 miliard de lire sterline in imprumuturi guvernamentale, pentru finantarea vehiculelor ecologice.