Sindicatul General Motors Europa (GM Europa) a anuntat ca joi va fi o zi importanta de actiune pentru salvarea locurilor de munca de la producatorii auto Opel si Saab, relateaza AFP, citat de NewsIn.

"Salariatii europeni de la Opel/Vauxhall si de la Saab au nevoie de un viitor sigur si viabil pentru intreprinderile lor din Europa", potrivit unui text difuzat pe pagina de Internet a sindicatului german IG Metall din Hesse, land din vestul Germaniei unde este amplasat sediul Opel.

Sindicatul refuza inchiderile de uzine si disponibilizarile si cere participarea statelor europene, a concesionarilor si a salariatilor, pentru salvarea celor doi producatori auto.

Compania americana General Motors, amenintata in continuare de colaps, a anuntat un plan amplu de economii, mai ales in Europa, care prevede concedierea a mii de salariati.

General Motors a anuntat, totodata, ca vrea sa se separe de Saab, producator auto aflat in pragul falimentului, pentru care justitia suedeza a acceptat o procedura de salvare, pentru a evita intrarea in colaps. In ceea ce priveste soarta companiei Opel, General Motors ia in considerare participatii sau parteneriate.

In 2007, filiala europeana a companiei, General Motors Europa, avea mai mult de 55.000 de salariati, mai ales in Germania, Suedia, Marea Britanie, Spania, Belgia si Polonia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si