Productia Saab este amenintata de blocarea la vama a unor piese

Producatorul suedez de automobile Saab, care a fost obligat sa isi intrerupa punctual productia miercuri din cauza unui conflict financiar cu un furnizor, se confrunta cu un blocaj major dupa ce vamile au decis blocarea unor componente.
"De cand Saab a fost plasata sub administrare judiciara, nu mai are credibilitate in fata vamilor si, in consecinta, am blocat accesul sau la componentele care nu provin din Uniunea Europeana (UE)", a declarat pentru AFP un responsabil al vamilor din Suedia, Hans Ohlsson.

Chestionati de AFP, reprezentantii Saab au refuzat sa spuna cat timp vor mai putea produce fara aceste piese, indicand pur si simplu ca productia ar putea fi reluata maine dupa un prim incident de ieri.

"Facem eforturi sa gasim o solutie si sper sa gasim una rapid", a declarat un reprezentant al Saab, Gunnila Gustavs.

Saab a anuntat recent ca trebuie sa realizeze o restructurare rapida, pentru a face fata pierderilor estrimate la 3 miliarde coroane (340 milioane dolari) in acest an, si sa gaseasca noi surse de finantare, publice sau private, pentru a lansa modele din ce in ce mai competitive, transmite NewsIn.

Insa guvernul suedez a anuntat luna trecuta ca informatiile primite pana acum de la Saab nu sunt suficiente pentru acordarea unor garantii de credite, singura forma de sustinere financiara luata in considerare de guvern.

Guvernul a mai precizat ca planul de afaceri prezentat de Saab este prea optimist.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri