La intrebarea: "Volkswagen avea inca, la sfarsitul lui 2008, 16.500 de angajati temporar la nivel mondial. Cati va avea la sfarsitul lui 2009?", Winterkorn a raspuns ca "nu vom mai avea niciun angajat temporar. Este ingrozitor pentru cei pe care ii afecteaza acest lucru, dar nu avem alta solutie".

Reprezentantii Volkswagen au evitat pana in prezent orice fel de estimare concreta in cifre, dar directorul financiar al grupului, Hans Dieter Poetsch, avertizase recent, totusi, ca Volkswagen ar trebui sa "se separe de cea mai mare parte a angajatilor temporari", daca nu situatia nu se va imbunatati.

In Germania, Volkswagen avea circa 4.500 de angajati temporar la sfarsitul lui 2008. Multe alte astfel de posturi sunt in Europa de Est sau in Brazilia, potrivit NewsIn.

Vanzarile primului constructor european de automobile au scazut cu 15% in ianuarie, iar reprezentantii companiei estimeaza ca in intregul an acestea s-ar putea diminua cu 10%.

Volkswagen nu exclude, totodata, posibilitatea de a afisa pierderi in primul trimestru.

Citeste si:

Seful Volkswagen a dat asigurari, pe de alta parte, ca angajatii ce fac parte din personalul fix al companiei nu sunt amenintati deocamdata.

"Nimeni de la noi nu se gandeste acum la concedieri sau la orice altceva de acest fel", a declarat Martin Winterkorn, in interviul acordat revistei Der Spiegel.

"Cu ajutorul timpului de lucru cu un numar redus de ore, am reusit sa nu producem un surplus de masini, iar acum avem o saptamana de lucru de 35 de ore pe care am putea sa o reducem la 28 de ore. Am putea, de asemenea, limita productia si asigura mentinerea personalului fix. Anul acesta, nu vad nicio problema", a adaugat Martin Winterkorn.

Volkswagen are in total, in lume, circa 330.000 de angajati.