Noul VW Polo a fost prezentat la Geneva

Volkswagen a prezentat cea de-a cincea generatie Polo la Salonul Auto de la Geneva, model ce va ajunge in Romania in toamna.
Noul Polo este construit pe platforma noului Seat Ibiza si dispune de sapte motorizari, cu puteri intre 60 CP si 105 CP, spatiu mai mare in interior si un design cu trasaturi imprumutate de la Golf VI si Scirocco.

Galerie foto: Noul Volkswagen Polo

Polo are un motor nou turbo, de 1,2 litri 105 CP, consumul mediu fiind de 5,5 litri/100 km. O alta nouate este TDI-ul de 1,6 litri, care produce 90 CP si al carui consum mediu, in combinatie cu pachetul BlueMotion, este de 3,8 litri/100 km, emisiile de CO2 fiind de 96 grame/kilometru.

VW ofera pentru noul Polo cutia de viteze DSG cu 7 trepte. In echiparea standard, noul VW Polo vine cu airbag-uri si sistemul ESP.

Interiorul are un nou tablou de bord, cu afisaj asemanator noului Golf si o noua consola centrala, cu o alta interfata pentru unitatea audio/navigatie, dar si un nou volan.

Productia noului VW Polo va incepe la sfarsitul acestei luni, iar lansarea pe pietele din Europa este programata pentru ultima saptamana a lunii iunie.

Din 2010 este asteptat si un Polo GTI cu un motor de 1,4 litri 181 CP (133kW, 250 Nm). In echiparea standard Polo GTI are o cutie manuala cu 6 trepte, iar optional poate primi o cutie DSG cu 7 trepte.

Constructorul auto intentioneaza sa produca noul Polo si la fabrica din Mexic, pentru comercializarea pe piata americana in 2011, iar in Africa de Sud ar putea fi fabricat la Eastern Cape pentru a fi comercializat din 2010.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri