Directorul general delegat al Renault, Patrick Pelata, a declarat ca grupul auto francez se pregateste pentru o criza de doi sau trei ani, continuand sa fie 'stabil' din punct de vedere financiar si sa amelioreze productivitatea uzinelor, cu ocazia Salonului Auto de la Geneva.

"Ne pregatim pentru o criza de doi, trei ani si sa fim stabili din punct de vedere financiar, chiar daca criza se va mentine la nivelul abominabil la care este, timp de doi pana la trei ani", a declarat Pelata presei.

In acest context, Renault "spera la un progres semnificativ al cotei sale de piata, in intreaga tara", a spus Pelata, citat de NewsIn.

Seful Renault a observat ca primele de casare instituite in mai multe tari europene, printre care Germania si Italia cel mai recent, "incep sa isi faca efectele". Acestea vor fi observate lunile viitoare, a spus Pelata, precizand ca numarul comenzilor a crescut de cinci sau de sase ori in Germania.

"In Franta ne mentinem cota de piata, dar ar trebui sa ne descurcam mult mai bine in urmatoarele luni", a estimat seful Renault.

Producatorul auto francez este prezent pe piata romaneasca unde a preluat in 1999 un pachet de 51% din actiunile producatorului roman de automobile Dacia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si