Constructorul auto german Opel, subsidiara europeana a gigantului auto american General Motors (GM), ar putea reduce numarul angajatilor cu 3.500 de persoane, daca nu va primi ajutor financiar, a spus seful GM Europe, relateaza AFP.
Presedintele diviziei din Europa a GM, Carl-Peter Forster, a declarat intr-un interviu acordat cotidianului german Bild Zeitung ca sunt asteptate scaderi salariale si "credem ca cel mult 3.500 de locuri de munca vor fi pierdute. Insa vrem sa evitam acest lucru".

GM, ce se confrunta cu grave probleme financiare, se afla in tratative cu oficialii de la Berlin pentru salvarea filialei germane ce are aproximativ 26.000 de angajati. "Avem nevoie de 3,3 miliarde euro pana in 2014, pentru salvarea tuturor fabricilor", sustine Forster.

In acelasi timp, BBC News scrie ca divizia europeana a GM ar putea suferi un colaps in urmatoarele saptamani, in cazul in care nu primeste ajutor financiar.

Directorul operational al filialei din Europa a gigantului auto american, Fritz Henderson, a declarat ca oficialii guvernamentali ar trebui sa ia masuri imediate pentru a se asigura ca grupul nu va ramane fara lichiditati in aprilie sau mai, potrivit NewsIn.

Acesta vrea un imprumut de 3,3 miliarde euro pentru finantarea separarii companiilor Opel si Vauxhall de GM, care ar trebui sa devina divizii de sine statatoare, pentru a fi deschise investitiilor.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
România, fabrică de SUV-uri: Peste 80% din producție este din acest segment
Setari Cookie-uri