Volkswagen Aktiengesellschaft a inregistrat pe parcursul anului fiscal 2008 o crestere a veniturilor din vanzari de 4,5% , la o valoare de 113,8 miliarde euro, iar profitul operational a crescut cu 3%, la 6,3 miliarde euro, a anuntat constructorul de autoturisme.

Potrivit datelor grupului Volkswagen, in urma rezultatelor, care au depasit rezultatele record din 2007, consiliul de administratie si comisia de supraveghere au propus dividende majorate in valoare de 1,93 euro pentru actionarii Volkswagen, in crestere cu 0,13 euro fata de valoarea dividendelor aferente anului 2007, potrivit NewsIn.

De asemenea, Volkswagen si-a majorat livrarile cu 1,1%, fata de anul 2007, cu un numar de 6,3 milioane de autovehicule.

Cu toate aceste, presedintele consiliului de administratie al firmei, Martin Winterkorn, se asteapta ca in acest an dificultatile din domeniu sa se mentina, iar Volkswagen trebuie sa obtina rezultate mai bune decat cele inregistrate de piata in ansamblu.

"Dificultatile deosebite cu care se confrunta producatorii de automobile se vor mentine si in acest an. Obiectivul nostru este acela de a obtine rezultate mai bune decat cele inregistrate de piata in ansamblu. Punctul forte al concernului nostru care reuneste mai multe marci este reprezentat de pozitia consolidata", a declarat Winterkorn.

Conform companiei, veniturile din vanzari ale grupului pentru anul 2009 vor scadea in comparatie cu anul precedent, ca urmare a reducerii volumului de vanzari. Cresterea costurilor de refinantare si deteriorarea situatiei in tarile in care isi desfasoara activitatea vor afecta in mod suplimentar veniturile.

Pentru a contrabalansa aceasta tendinta Volkswagen va implementa masuri de control al costurilor si gestionarea investitiilor.
"Nivelul ridicat de volatilitate a dezvoltarilor pietei nu permite formularea de previziuni certe pentru anul fiscal 2009. Pornind de la nivelul foarte redus al operatiunilor comerciale de la inceputul anului, se poate estima ca profiturile nu vor atinge nivelurile ridicate din anii precedenti", au mai declarat reprezentantii Volkswagen.

Profitului operational al grupului pe anul 2007 a fost de 6,15 miliarde euro (9,34 miliarde dolari).


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Directorii de cercetare VW, Audi si Porsche au fost suspendati
Setari Cookie-uri