Numarul noilor vehicule inregistrate in Marea Britanie a scazut la 54.359, de la 69.610 vehicule inregistrate in februarie 2008, conform datelor societatii traderilor si producatorilor auto (SMMT).

Majoritatea constructorilor auto au redus productia si numarul angajatilor uzinelor din Marea Britanie, in contextul scaderii cererii, scrie NewsIn.

Asociatia a anuntat ca este "imperativ" ca guvernul sa ia mai multe masuri de ajutorare a sectorului. "Este imperativ ca oficialii guvernamentali sa raspunda la propunerile industriei pentru o schema de ajutor si acces la finante si credite", a anuntat directorul executiv al SMMT, Paul Everitt.

Citeste si:

Aceasta schema propune ca proprietarii de automobile sa fie platiti pentru schimbarea masinilor vechi cu unele noi.

In timp ce planul a fost aprobat in Germania, guvernul Marii Britanii a respins ideea pana acum. In schimb, guvernul a inaintat in ianuarie un plan de sprijinire a industriei auto din Regat, care s-ar putea ridica la 2,3 miliarde lire sterline.

Totodata, schema include posibilitatea eliberarii a unor imprumuturi de 1,3 miliarde lire sterline din partea guvernelor europene, pentru constructorii auto si furnizorii majori.