BMW Project-i are ca scop dezvoltarea de concepte premium de mobilitate cu doua, trei sau patru roti, pentru aglomeratiile urbane mari cu peste 5 mil. locuitori, ce vor fi disponibile din 2015.
Inginerii BMW vor lucra cu divizia BMW Motorrad pentru a concepe motoare mici pe benzina si diesel intre 650 cc si 1.200 cc. De asemenea, motoare hibrid sau electrice vor face parte din noua linie de vehicule mici pentru oras.

Noile modele BMW de oras ar putea sa apara sub un nou brand, la fel ca in cazul Mercedes – Smart. Masinile vor fi produse la fabricile BMW din Germania.

Pentru a testa Project-i, BMW a realizat un model electric MINI E care ofera 204 CP si are o autonomie de aproximativ 250 km.

Modelul a fost dezvoltat ca scop de testare a tehnologiei, urmand sa fie livrat in numar de 515 unitati catre institutii si persoane selectate din Los Angeles, New York, Berlin si München in regim de leasing pentru un an de zile.

BMW lucreaza la noi solutii pentru imbunatatirea masurilor de sustinere a motoarelor cu ardere interna. Un exemplu este sistemul TEG (ThermoElectric Generator), aflat in faza de dezvoltare. Acest sistem imprumuta o tehnologie care echipeaza deja satelitii NASA si urmareste in cazul BMW generarea de curent electric pe baza caldurii acumulate in esapament. Este de asteptat ca acest sistem sa aduca o imbunatatire a eficientei cu pana la 5%. Orizontul de timp pentru introducerea acestui sistem este de aproximativ 5 ani.

In acest an vor fi prezentate modele hibride in versiune de serie pentru BMW Seria 7 si BMW X6. Din perspectiva estimarilor pentru testele conform normelor UE, se asteapta o optimizare a consumului de aproximativ 20% si o imbunatatire a performantelor cu un plus de putere si mai ales cuplu din partea motoarelor electrice.

BMW ofera setul de masuri BMW EfficientDynamics in echiparea standard pentru toate modelele din gama. In doi ani au fost vandute peste 1.200.000 de masini cu sistemul EfficientDynamics.

Conform Autoritatii Federale Germane de Transport (KBA), BMW inregistreaza in cea mai mare piata auto din Europa un nivel mediu al emisiilor pentru flota de automobile din 2008 de 158g CO2/ km, un consum mediu 5,9 litri/ 100 km la o putere medie de 133 kW.

In acest moment BMW este singurul producator premium care ofera un model compatibil cu normele de emisii EURO6. In acelasi timp nu mai putin de 20 modele BMW si 7 modele MINI ofera un nivel al emisiilor sub 140g CO2/ km.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri