Marca Lexus ar putea detine anul acesta doua procente din piata automobilelor premium in Romania si 2,6% in Bulgaria, potrivit directorului diviziei Lexus Balkans, Mihai Bordeanu.
“Avem un target in cota de piata de doua procente in piata automobilelor premium in Romania si 2,6% in Bulgaria”, a precizat Bordeanu.

Lexus a avut in Romania in 2008 o cota de piata de 1,6%, iar in 2007, o cota de 1,3%.

Procentul hibridelor la Lexus va creste anul acesta la 65-70%, de la 50% in 2008.

Toyota Romania, importatorul marcii japoneze Lexus pe plan local, va aduce anul acesta noul hibrid RX450h spre sfarsitul lunii aprilie, inceputul lunii mai.

“Anul acesta vom avea trei puncte de vanzare in Balcani, unul in Romania si doua in Bulgaria”, a mai spus Bordeanu.

Lexus a incheiat un parteneriat cu ministerul Mediului, prin care pune la dispozitia acestuia o limuzina Lexus GS 450h, automobil premium cu propulsie hibrida, in valoare de 69.000 de euro. Parteneriatul dintre Ministerul Mediului si Lexus este valabil timp de un an de zile, cu posibilitatea de a fi prelungit.

Modelul Lexus GS 450h combina motorul pe benzina V6 de 3,5 litri, cu un motor electric, furnizand in total 340 CP. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se face in mai putin de 6 secunde.

In prezent, gama Lexus numara trei modele cu tehnologie hibrida, Lexus GS 450h, Lexus LS 600h si Lexus RX 400h.

Compania a comercializat anul trecut 10.294 de vehicule in scadere cu 1,6% fata de 2007, din care 10.095 Toyota (-2%) si 199 Lexus (+27%).

Lexus este prezent oficial in Romania incepand cu anul 2006, avand in prezent un showroom autorizat, in Bucuresti. Gama Lexus in Romania cuprinde cinci categorii, cu motorizari pe benzina, hibride si diesel: LS, GS, SC, IS si RX.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri