Grupul auto italian Fiat a dat asigurari vineri ca nu va prezenta consiliului de administratie un plan de fuziune cu o companie concurenta, dupa ce presa italiana a anuntat o posibila fuziune cu PSA Peugeot Citroen.
Grupul a anuntat ca "nu va prezenta consiliului de administratie un plan de fuziune cu alte companii din sectorul auto", fara sa mentioneze grupul PSA, scrie NewsIn.

Fiat a repetat ca "analizeaza, in cadrul evolutiei normale a managementului, toate oportunitatile de acorduri prin care s-ar putea obtine cresterea productivitatii si accesul la noi piete".

Cotidianul economic italian Il Sole 24 Ore anunta in editia de vineri ca Fiat analizeaza, cu ajutorul Mediobanca, una dintre principalele banci italiene, un plan de fuziune cu grupul francez PSA Peugeot Citroen.

Cotidianul anunta ca "a fost trasat deja un plan de fuziune, cu ajutorul Mediobanca si al unui consultant de strategie, iar Sergio Marchionne, patronul Fiat, va evalua daca si cand il va putea prezenta consiliului de administratie".

Ipoteza cea mai probabila, potrivit Il Sole, era o fuziune intre activitatile Fiat si PSA.

Potrivit Il Sole, planul de fuziune, numit "Eiffel" in mediul financiar francez, prevedea ca Sergio Marchionne sa preia conducerea noii companii, ce urma sa aiba sediul la Paris.

Fiat, aflat in cautare de parteneri pentru a face fata crizei financiare, a semnat in ianuarie un acord preliminar pentru formarea unui parteneriat strategic cu Chrysler, prin care grupul italian va prelua 35% din compania americana, in schimbul accesului la tehnologie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Auto »Citeste si