Grupul auto italian Fiat a dat asigurari vineri ca nu va prezenta consiliului de administratie un plan de fuziune cu o companie concurenta, dupa ce presa italiana a anuntat o posibila fuziune cu PSA Peugeot Citroen.
Grupul a anuntat ca "nu va prezenta consiliului de administratie un plan de fuziune cu alte companii din sectorul auto", fara sa mentioneze grupul PSA, scrie NewsIn.

Fiat a repetat ca "analizeaza, in cadrul evolutiei normale a managementului, toate oportunitatile de acorduri prin care s-ar putea obtine cresterea productivitatii si accesul la noi piete".

Cotidianul economic italian Il Sole 24 Ore anunta in editia de vineri ca Fiat analizeaza, cu ajutorul Mediobanca, una dintre principalele banci italiene, un plan de fuziune cu grupul francez PSA Peugeot Citroen.

Cotidianul anunta ca "a fost trasat deja un plan de fuziune, cu ajutorul Mediobanca si al unui consultant de strategie, iar Sergio Marchionne, patronul Fiat, va evalua daca si cand il va putea prezenta consiliului de administratie".

Ipoteza cea mai probabila, potrivit Il Sole, era o fuziune intre activitatile Fiat si PSA.

Potrivit Il Sole, planul de fuziune, numit "Eiffel" in mediul financiar francez, prevedea ca Sergio Marchionne sa preia conducerea noii companii, ce urma sa aiba sediul la Paris.

Fiat, aflat in cautare de parteneri pentru a face fata crizei financiare, a semnat in ianuarie un acord preliminar pentru formarea unui parteneriat strategic cu Chrysler, prin care grupul italian va prelua 35% din compania americana, in schimbul accesului la tehnologie.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri