Dacia Sandero GPL este disponibila pentru comenzi in Franta la un pret de baza de 8.900 euro, insa cu bonusurile oferite de guvernul francez masina poate fi cumparata cu 5.900 euro, potrivit dacia.fr
Modelul Sandero pe GPL beneficiaza de un bonus ecologic de 2.000 de euro in Franta intrucat are emisii de 135g CO2/km sub limita de 160g CO2/km, la care se adauga si prima de casare de 1.000 euro oferita de statul francez pentru o masina mai veche de 10 ani.

Sandero GPL are un motor de 1,4 litri benzina 75 CP care consuma 8,3 l/100km. Autonomia modelului, cu cele doua rezervoare gaz si benzina, este de 1.200 de kilometri.

Noul Sandero vine cu trei versiuni de echipare, Sandero, Ambiance si Laureate.

Modelul Sandero echipat cu sistem GPL va fi lansat pentru inceput in Italia, Franta si Germania, tari unde exista bonusuri pentru utilizarea acestui tip de carburant.

Deocamdata nu exista un plan pentru Romania, deoarece aici nu este incurajata utilizarea GPL, iar modelul Logan echipat cu GPL nu a fost un succes pe piata romaneasca. „In Romania nu exista un sistem de bonificatii pentru GPL si, in plus, am fost dezamagiti de vanzarile pentru Logan cu GPL”, a declarat directorul general al automobile Dacia, Francois Fourmont.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri