Asociatia Producatorilor si Importatorilor din Marea Britanie a luat aceasta decizie din cauza problemelor economice cu care se confrunta industria auto. Salonul Auto din Marea Britanie are loc in fiecare an.

“Criza creditelor a plasat sectorul auto sub o presiune unica si a creat un nivel de nesiguranta care determina producatorii sa se retraga de la evenimentele internationale auto”, a declarat seful Asociatiei Producatorilor si Importatorilor din Marea Britanie, Paul Everitt.

Anul acesta au fost anulate si saloanele auto de la Bucuresti si Barcelona.

Editia din 2009 a Salonului International de Automobile Bucuresti – SIAB nu va mai avea loc, membrii Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA) au hotarat anularea expozitiei, motivul fiind scaderea cererii de masini noi pe plan national.

De asemenea, Asociatia Constructorilor Auto din Spania (ANFAC) a decis sa inchida Salonul Auto din Barcelona din cauza lipsei de interes a fabricantilor de masini, care au anuntat ca nu vor participa. Salonul Auto de la Barcelona trebuia sa aiba loc in perioada 9 Mai – 17 Mai. Evenimentul auto se desfasoara in fiecare an, alternativ in Barcelona si Madrid.