"Transporturile internationale au o activitate mai scazuta cu aproximativ 70%. Criza economica se simte acut in randul firmelor de transport. Marea majoritate a transportatorilor internationali sunt obligati sa disponibilizeze oameni, ba chiar o parte dintre firme au disponibilizat deja un numar destul de important de oameni. In luna februarie, am avut o scadere de 70% a activitatii fata de februarie 2008. Este un procent semnificativ si este o mare problema pentru toti transportatorii, nu doar pentru cei internationali, intrucat mijloacele de transport sunt scumpe, taxa de drum, impozitele si celelalte taxe sunt mari, pretul la motorina este in crestere, iar de lucru este putin sau foarte putin“, a declarat, citat de NewsIn, Mircea Purcaru, presedintele Federatiei Regionale Vest a IMM si vicepresedinte al Asociatiei Patronale a Transportatorilor Europa 2000.

Transportatorii rutieri au mai spus ca luna februarie a fost cea mai slaba si grea luna din ultimii 13 ani din punct de vedere al serviciilor rutiere. De asemenea, patronii firmelor de transport au mai afirmat ca asteapta, in primul rand, intrarea in aplicare a masurilor concrete anticriza, propuse de Guvern. „Degeaba se vorbeste de reducerea numarului de taxe daca valoarea celor care raman creste de la o zi la alta“, a mai afirmat Mircea Purcaru.

Membrii Asociatiei Patronale a Transportatorilor Europa 2000 au mai spus ca printre cei mai afectati de reducerea activitatii in sectorul trannsporturilor rutiere sunt cei care si-au cumparat autocamioane in sistem leasing, care acum nu mai pot face fata ratelor, riscand sa piarda masinile achizitionate.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania Arad va organiza, la data de 2 aprilie, o conferinta transfrontaliera la care vor participa reprezentanti ai IMM-urilor din Arad, Timis si Bihor si din judetele ungare Hajdu-Bihar, Bekes, Csongrad.