Stransa cu usa de faliment, Opel ar putea inchide unele fabrici din Germania

Directorul general al companiei auto Opel, Hans Demant, a anuntat posibilitatea inchiderii unor fabrici in Germania, pentru a salva grupul de la faliment, potrivit unui interviu acordat publicatiei Wirtschaftswoche, relateaza AFP.
"Vom incerca din toate puterile sa evitam inchiderea fabricilor. Vom vedea daca acest lucru se va intampla totusi", a spus Demant.

Acesta a asigurat ca Opel va face tot ce este posibil pentru a evita inchiderea fabricilor, raspunzand la o intrebare legata de articolele aparute in presa despre soarta uzinelor din Russelsheim, Bochum si Eisenach, informeaza NewsIn.

Sunt luate in calcul "reduceri salariale si suspendarea unor posturi din anumite organizatii. Suntem constienti ca aceste masuri sunt dureroase", a mai spus Demant.
Publicatia Der Spiegel anuntase o posibila suspendare a unei cincimi din cei 50.000 de angajati Opel din Europa.

Potrivit directorului general Opel, "falimentul nu este o alternativa pentru companie, ce poarta discutii constructive pentru obtinerea de ajutoare de stat".

Opel a solicitat guvernului german ajutoare de 3,3 miliarde euro, pentru a evita falimentul, in cadrul unui plan de salvare prezentat la sfarsitul lunii februarie, ce prevede si o autonomie mai mare fata de compania mama, General Motors.

Demant a precizat ca nu este vorba de injectarea directa de fonduri in cadrul Opel, ci de acordarea de garantii pe o perioada limitata. Berlinul are nevoie de mai multe saptamani pentru a decide daca sa acorde sau nu ajutoare pentru Opel, ce angajeaza aproape 26.000 de persoane in Germania.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Citește și
Circulaţie intensă pe DN 1 către Valea Prahovei. Urmează A2 !
Setari Cookie-uri