Un fond public de investitii din Abu Dhabi a cumparat participatii in cadrul Daimler

Un fond public de investitii din Abu Dhabi, Aabar Investissements, a preluat un pachet de 9,1% in cadrul grupului auto german Daimler, dupa ce s-a inscris la o majorare de capital in valoare de 1,95 miliarde euro.
"Aabar este unul dintre noii actionari si detine in prezent 9,1% din noul capital", au anuntat oficialii Daimler, conform NewsIn.

Prin aceasta majorare de capital, constructorul german si-a consolidat situatia financiara si si-a marit posibilitatile de investitii in noile tehnologii, a precizat grupul.

Daimler si Aabar vor sa colaboreze in special in sectorul "vehiculelor electrice, punand accent pe proiectele ce ar putea permitereducerea emisiunilor de dioxid de carbon", mai arata comunicatul.

Aabar Investissements are sediul in Abu Dhabi, cel mai dintre Emiratele Arabe Unite si este controlat indirect de catre guvern, precizeaza comunicatul Daimler.

Acordul prevede formarea, in Abu Dhabi, a unui centru de formare pentru tinerii interesati de industria auto.

In urma majorarii de capital, statul Kuweit, actionar in cadrul Daimler din 1974, mai detine doar 6,9% din titluri.
In 2008, profitul net Daimler a scazut cu 65%, la 1,4 miliarde euro, afectat de scaderea cererii din sectorul auto si de participatia detinuta in cadrul companiei americane Chrysler.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri