Conceptul Dacia Duster a fost prezentat la Bucuresti

Dacia a prezentat conceptul Duster la Bucuresti, care va imprumuta elemente de design viitoarelor modele produse de companie.
Potrivit lui Patrick Lecharpy, director design Amont Renault, compania Dacia va continua extinderea gamei de modele dupa lansarea SUV-ului, prevazuta pentru anul 2010.

Lecharpy a spus ca “pornind de la schite, conceptul Dacia Duster a fost realizat in 12 luni de o echipa de 20 de persoane de diferite nationalitati”.

Galerie foto: Dacia Duster Concept

In prima faza au fost create doua machete de dimensiunile reale ale conceptului, ca mai apoi sa fie realizat modelul Duster.

Crossover-ul Dacia Duster are 1,49 metri inaltime, 4,25 metri lungime si 1,64 metri latime.

Conceptul Dacia are interiorul in doua culori ciocolatiu si albastru. Scaunul soferului este sustinut de o structura care se prelungeste pana la consola centrala. Plansa de bord se prezinta sub linii fluide.

Airbag-ul sofer este plasat in structura inferioara a volanului, lasand loc, in partea centrala, unui ecran cu instrumentatie electronica.

Plansa de bord include si un torpedo cu capacitatea de 20 litri. Spatii de depozitare suplimentare, cu capacitatea de 8 litri, se afla dispuse in portiere. O alta cutie este disimulata in spatarul scaunului dreapta spate. Portbagajul ofera un volum de incarcare de 470 dm3.

Cu ajutorul unui buton, scaunul pasagerului culiseaza pe sine ascunse in planseu, alunecand sub scaunul soferului. Cele doua scaune se transforma intr-unul singur, degajand un volum de incarcare de 2 m3 ce permite imbarcarea unei biciclete. Aceasta se fixeaza cu usurinta datorita unor sisteme de ancorare aflate sub bancheta spate si in planseu.

Conceptul Crossover Dacia Duster vine cu o motorizare diesel de 105 CP


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri