Compania de leasing operational Arval Romania, controlata de BNP Paribas, a achizitionat 600 de vehicule in primele doua luni din 2009, reprezentand 3,7% din totalul autoturismelor noi inmatriculate pe piata autohtona.
In 2009, compania isi propune extinderea flotei auto cu 75%, la 3.000 de vehicule administrate.

„ Anul trecut, in aceeasi perioada, Arval detinea 0,4% din inmatricularile de autoturisme noi din Romania, cresterea inregistrata de companie pana in prezent fiind de 10 ori mai mare, stiind ca intr-o perioada de criza financiara, leasing-ul operational este cea mai buna solutie pentru finantarea flotelor auto”, a declarat Arnault Leglaye, Managing Director Arval Romania.

Pe plan european, Arval detine o cota de piata de 8,5% si se mentine pe locul al doilea pe piata leasingului operational. Anul trecut, Arval a achizitionat 210.000 de vehicule noi, comparativ cu 180.000 in 2007, in crestere cu 17%.

Arval Romania estimeaza pentru 2009 o cifra de afaceri aproape dubla fata de anul anterior, in valoare de 16 -17 milioane de euro.

In prezent, Arval Romania are 120 de clienti, cu 25% mai multi decat in aceeasi perioada din 2008 si o flota de 2.300 de vehicule.

Activitatile de sale&lease-back reprezinta o modalitate de a vinde vehiculele catre Arval Romania, aceeasi flota fiind utilizata in continuare de clienti, cu un plus de servicii incluse, asigurand o crestere a lichiditatilor in afacerile acestora.

Arval si-a inceput activitatea in Romania la sfarsitul lui 2006, iar la finalul anului trecut administra o flota de 1.700 de vehicule.

Fondata in 1989, Arval este lider pe piata leasingului operational in Franta si Italia. In prezent, Arval activeaza in 39 de tari, detinand 22 de unitati si avand o retea de parteneriate in alte 17 tari.

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri