Honda Trading, importatorul marcii japoneze Honda in Romania, va comercializa circa 2.000 de autovehicule in 2009 si va extinde reteaua cu 3-4 centre, la 17 – 18 unitati.
“Anul acesta vom extinde reteaua la 17-18 unitati. Dealerii nostri vor deschide un centru la Arad, investitie de 1,5 milioane euro, un centru la Targoviste in iunie, investitie de 1 milion euro si un centru la Deva, investitie de 500.000 euro”, a declarat, pentru Wall-Street, presedintele Honda Trading Romania, Hirotomo Kani.

Honda Trading va avea 19-20 centre pana la sfarsitului anului 2010, potrivit directorului de marketing si vanzari al companiei, Ovidiu Repanovici.

Oficialii companiei mizeaza anul acesta pe mentinerea cotei de piata de 1%, iar pentru 2010 targetul este de o cota de piata de 2-3%.

Honda Trading ar putea inregistra anul acesta o cifra de afaceri de circa 30 milioane euro (120 milioane lei), de doua ori mai mica decat in 2008, cand a raportat afaceri de 68 milioane euro (250 milioane lei), din cauza declinului pietei auto.

"In 2008, am avut o cifra de afaceri de 60 milioane euro, iar anul acesta am putea ajunge la 30 milioane euro, pentru ca piata auto va scadea", a precizat Kani.

Vanzarile Honda in Romania au crescut anul trecut cu 29%, la 2.558 unitati. Cele mai vandute modele au fost Honda Civic cu 1.003 unitati si Honda Accord cu 773 unitati.

Honda Trading a lansat noul model Jazz pe piata romaneasca la un pret de pornire de 14.613 euro cu TVA pentru motorizarea de 1,2 litri benzina 90 CP si de 15.446 euro pentru motorizarea de 1,4 litri benzina 100 CP.

Compania va lansa in Romania la sfarsitul primaverii noul model hibrid denumit Insight, iar anul viitor in februarie CR-Z.

Honda are de la 1 octombrie 2006 reprezentanta proprie in Romania prin societatea Honda Trading Romania - subsidiara Honda Trading Corporation, divizie a Honda Motor Company.

Honda Trading Romania are capital 100% japonez si se ocupa cu importul, distributia, marketingul si promovarea automobilelor Honda.

Compania Carpati Motors, care a fost importator unic pentru brandul japonez pana la 1 octombrie 2006, a devenit dealer al Honda Trading Romania.

Honda Trading Romania lanseaza competitia Eco Challenge, pentru un stil ecologic de a conduce, fiind puse la dispozitie in reteaua companiei 9 masini Honda CR-V 2,2 litri diesel cu transmisie manuala. Preselectiile pentru concurs se vor desfasura in perioada 25 martie - 16 aprilie, iar marea finala va avea loc pe 9 mai.

Competitia Eco Challenge este formata din 3 etape. Prima etapa este cea on-line, in care toti concurentii trebuie sa se inregistreze pe website-ul oficial al competitiei: www.ecochallenge.ro

Echipa castigatoare va primi ca premiu o vacanta in Europa cu Honda CR-V 2.2 Executive i-CTDi si 500 de litri de combustibil. Premiul acordat echipei de pe locul II este reprezentat de cate 500 de litri de combustibil si un ceas Honda, iar pentru locul III, cate 300 de litri de combustibil si un ceas Honda pentru fiecare reprezentant al echipei.
Retail jobs
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri