Obama este pregatit pentru falimentul si vanzarea pe bucati a grupului Chrysler LLC, daca acesta nu poate forma o alianta cu Fiat SpA, au declarat unii membrii ai Congresului, anunta NewsIn.

Chrysler a anuntat luni ca a ajuns la un acord pentru o alianta globala cu Fiat, care beneficiaza de sprijinul Trezoreriei SUA, a declarat luni directorul executiv al companiei, Bob Nardelli.

Declaratiile presedintelui vin in contextul in care grupul de lucru pentru sectorul auto a anuntat luni ca "cea mai buna sansa de supravietuire a General Motors si Chrysler ar fi sa intre sub incidenta legilor aplicate institutiilor falimentare", care le-ar permite sa se restructureze sub supraveghere judiciara.

Echipa presedintelui a explicat ca, spre deosebire de o lichidare, in urma careia compania este divizata si vanduta, sau de un faliment clasic, prin care un grup se poate confrunta cu litigii timp de mai multi ani, o asemenea actiune - in cazul in care este necesara in cazul de fata - ar ajuta GM si Chrysler sa scape de vechile datorii si "sa gaseasca calea spre succes".

Capitolul 11 din legea americana privind falimentul permite unei companii sa intre sub protectia justitiei, ceea ce ii acorda timp pentru restructurare si o pune la adapost de cererile creditorilor.