General Motors Corp (GM) a cerut guvernului britanic un ajutor de 600 milioane lire sterline (859 milioane dolari) pentru sprijinirea diviziei sale din Marea Britanie, Vauxhall, scrie Financial Times (FT), citat de Bloomberg.
FT informeaza, citand un oficial al sindicatului Unite, ca directorul Vauxhall a inaintat cererea de finantare departamentului britanic pentru afaceri si companii.

Cererea vine dupa ce GM a anuntat planuri de restructurare pentru afacerile din SUA, in timp ce cancelarul german Angela Merkel a declarat ca va pune bazele unui grup de lucru pentru negocierea viitorului Opel, unitatea GM din Germania, anunta NewsIn.

GM a confirmat discutiile cu oficialii britanici, dar a negat afirmatiile privind o cerere de sprijin financiar. "Am purtat discutii cu guvernul Marii Britanii, dar nu sunt suficient de inaintate pentru a implica si anumite cifre", a declarat purtatorul de cuvant al GM, Denis Chick.

General Motors are nevoie de 3,3 miliarde euro pentru sprijinirea operatiunilor din Europa. Aproximativ un sfert din veniturile grupului vin de pe urma operatiunilor din Marea Britanie. Luna trecuta, GM a anuntat ca divizia europeana ar putea ramane fara finante pana in al doilea trimestru din 2009, in cazul in care nu primeste ajutor guvernamental.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri