FT informeaza, citand un oficial al sindicatului Unite, ca directorul Vauxhall a inaintat cererea de finantare departamentului britanic pentru afaceri si companii.

Cererea vine dupa ce GM a anuntat planuri de restructurare pentru afacerile din SUA, in timp ce cancelarul german Angela Merkel a declarat ca va pune bazele unui grup de lucru pentru negocierea viitorului Opel, unitatea GM din Germania, anunta NewsIn.

GM a confirmat discutiile cu oficialii britanici, dar a negat afirmatiile privind o cerere de sprijin financiar. "Am purtat discutii cu guvernul Marii Britanii, dar nu sunt suficient de inaintate pentru a implica si anumite cifre", a declarat purtatorul de cuvant al GM, Denis Chick.

General Motors are nevoie de 3,3 miliarde euro pentru sprijinirea operatiunilor din Europa. Aproximativ un sfert din veniturile grupului vin de pe urma operatiunilor din Marea Britanie. Luna trecuta, GM a anuntat ca divizia europeana ar putea ramane fara finante pana in al doilea trimestru din 2009, in cazul in care nu primeste ajutor guvernamental.