Pana la finalul anului 2010, Volkswagen intentioneaza sa angajeze la fabrica din Pune un numar total de aproximativ 2.500 de angajati. Contractul pentru realizarea noii fabrici a fost semnat in luna noiembrie 2006.

Activitatea de productie in fabrica din Pune va incepe in luna mai 2009 cu modelul compact Skoda Fabia.

Incepand cu primavara anului 2010 va fi demarata, in mod suplimentar, productia unei versiuni hatchback a modelului Volkswagen Polo conceputa special pentru piata din India.

Cu un volum total de finantare de 580 milioane euro, fabrica din Pune este pana in prezent cea mai importanta investitie realizata de o firma germana in India.

„Prin demararea productiei in noua noastra fabrica din statul indian Maharashtra, concernul Volkswagen s-a lansat definitiv pe piata de perspectiva din India. Prin productia la nivel local a modelelor din marcile Volkswagen si Skoda in Pune vom profita mai bine de dezvoltarea exploziva a pietei de automobile din India" a afirmat Jochem Heizmann, membru al consiliului de administratie al societatii Volkswagen Aktiengesellschaft.

In ciuda efectelor crizei financiare si economice, dorinta mobilitatii individuale este in continuare foarte mare in India. Expertii estimeaza ca piata automobilelor din aceasta tara va inregistra o crestere anuala pana in 2014 de la 1,2 milioane unitati in prezent la peste 2 milioane autovehicule.

Concernul Volkswagen produce deja din anul 2001 in fabrica sa din Aurangabad autovehicule marcile Skoda, Volkswagen si Audi. Suplimentar fata de extinderea capacitatilor de productie, concernul investeste si in industria performanta a componentelor din India, precum si in extinderea unei retele nationale de distributie.

Fabrica este singura locatie de productie a unui fabricant de automobile german in India, care include toate etapele – de la prese, la executia de caroserii si vopsitorie pana la montaj.

In anul 2008, concernul Volkswagen a produs la nivel mondial 6,347 milioane autovehicule, din care aproximativ 66,2 procente (4,201 milioane autovehicule) in strainatate. Fabrica din Pune este cel de-al 61-lea centru de productie la nivel mondial al concernului alcatuit din noua marci.