Cererile de masini noi prin programul rabla in Germania depasesc cu mult stocul alocat de 600.000 de unitati, fiind inregistrati 940.000 de doritori, potrivit Wall Street Journal.
Programul de innoire a parcului auto a ajutat piata germana sa creasca cu 40% in luna martie, comparativ cu aceeasi luna din 2008, la 401.000 de masini noi.

Fondurile de 1,5 miliarde de euro alocate pentru cele 600.000 de unitati au fost epuizate. Posesorii de masini mai vechi de 9 ani au primit prin programul rabla o finantare de 2.500 euro.

Cele mai castigate companii sunt Volkswagen AG si General Motors Corp e (GM) cu modelele Opel.

Asociatia Constructorilor de Automobile din Germania se asteapta la 3,1 milioane unitati noi livrate in 2009, fata de 3,09 mil. masini in 2008.

Pana la sfarsitul lunii martie, vanzari de masini in Germania au fost in crestere cu 18% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Vanzarile de masini noi pe piata germana au crescut cu 21% in luna februarie, la 278.000 de unitati, fiind cele mai mari din ultimii zece ani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri