Familia regala din Abu Dhabi, capitala Emiratelor Arabe Unite, si-a confirmat interesul fata de Opel, filiala germana a grupului General Motors, aflata in impas financiar, potrivit seicului Hamdan.
"Nu a fost luata inca nicio decizie", a precizat cotidianul Westdeutsche Allgemeine Zeitung, citat de NewsIn, asigurand totusi ca o intrunire ce a avut loc saptamana trecuta cu presedintele landului Renania de Nord-Westfalia, Jurgen Ruttgers, a fost "foarte pozitiva". In aceasta regiune exista o fabrica Opel.

Filiala germana a grupului american General Motors, ce se afla in pragul falimentului, este in cautare de investitori straini si solicita ajutor din partea guvernului german, fiind una dintre victimele crizei economice globale.

Cancelarul german Angela Merkel vrea sa acorde ajutor de stat companiei odata cu preluarea participatiilor de catre noii actionari.

Stirea vine in contextul in care un fond public de investitii din Abu Dhabi, Aabar Investissements, a preluat un pachet de 9,1% in cadrul grupului auto german Daimler, dupa ce s-a inscris la o majorare de capital de 1,95 miliarde euro.

Opel are aproximativ 25.000 de angajati in Germania si a anuntat ca are nevoie de ajutoare de 3,3 miliarde euro din partea guvernelor europene, pentru a evita disponibilizarile si a mentine fabricile deschise.

Criza economica mondiala a afectat grav sectorul auto din Europa, ducand la scaderea drastica a cererii de masini, ceea ce a determinat multi constructori sa solicite ajutoare de stat si sa reduca semnificativ costurile, pentru a supravietui.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri