Dudy Perry, AAA New Kopel: Ne vom dezvolta pe vanzari auto second-hand

Noua companie AAA New Kopel, infiintata in februarie 2009 in urma unui contract de tip joint venture intre Sixt New Kopel si AAA Auto, se va dezvolta pe vanzari auto second-hand, masini care provin din contractele de leasing operational, iar pe viitor va comercializa si autoturisme achizitionate din piata.
“AAA New Kopel isi propune sa se dezvolte, pe partea de vanzari auto second-hand, masini provenite din contractele de leasing operational incheiate. In functie de evolutia vanzarilor, pe viitor se doreste dezvoltarea acestei companii si prin vanzarea autoturismelor achizitionate din piata”, a declarat Dudy Perry, directorul general Sixt New Kopel.

In Romania, grupul AAA Auto mai este prezent prin compania AAA New Kopel la care detine 5% actiuni. Dealerul ceh de masini rulate AAA Auto a decis sa se retraga temporar de pe toate pietele straine si sa se focuseze pe Cehia si Slovacia. Pe piata romaneasca AAA Auto a vandut anul trecut 1.434 de masini, cu 45,7% mai putin comparativ cu 2007.

Oficialul companiei si-a propus vanzarea a 500 de autoturisme in 2009 prin AAA New Kopel si o cifra de afaceri estimata la aproximativ 5 milioane euro.

Piata de leasing operational ar putea creste cu 50% anul acesta, pana la 25.000 de masini, potrivit lui Perry.

“ In 2009, investitorii si companiile mari vor depune eforturi pentru a elimina presiunea la nivelul obligatiunilor financiare. Leasingul operational este vazut ca o solutie, in acest context. Acesta asigura reducerea si preconizarea costurilor pe toata durata contractului de leasing si ofera solutii pentru momentul in care masina va fi vanduta. Estimam ca piata de leasing operational va creste cu 50%, cu un numar total de 25.000 de masini”, a precizat Perry.

Sixt New Kopel a lansat serviciul Flexyleasing ofera clientilor posibilitatea de a amana o decizie pe termen lung cu privire la flota de masini a companiei. Clientul poate alege sa foloseasca o masina prin semnarea unui contract de inchireriere pe termen scurt, avand o rata lunara mai mica cu minimum 40% decat in cazul unui contract de inchiriere clasic. Daca, in decurs de 6 luni, clientul decide sa opteze pentru un contract de leasing operational pe o perioada de 3 pana la 4 ani, acesta va fi creditat retroactiv cu diferenta dintre rata de rent a car si cea de leasing operational, reprezentand echivalentul unei a doua reduceri de cel putin 40%.

Divizia de leasing operational a Sixt New Kopel a incheiat anul 2008 cu contracte in valoare totala de aproximativ 80 milioane euro.

Sixt New Kopel este singura companie prezenta pe piata din Romania care ofera, in acelasi timp, servicii de leasing operational si rent-a-car si, incepand cu 2008, servicii auto second hand. Sixt New Kopel opereaza in Romania printr-o retea de sucursale prezente in: Bucuresti, Iasi, Bacau, Constanta, Timisoara, Cluj Napoca, Sibiu si Brasov.

Sixt New Kopel a gestionat in 2008 o flota de peste 5.000 de masini, inregistrand o cifra de afaceri de 12 milioane euro si o cota de piata de 40%. In 2009, compania doreste o flota de masini in crestere cu 50% fata de anul trecut.

Compania de servicii de leasing operational si rent-a-car Sixt New Kopel, parte a grupului israelian Shlomo, detine 25-30% din piata de rent-a-car din Romania, cu o flota de 575 de masini.

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Auto »Setari Cookie-uri