Carlex, divizia de automobile premium si de lux a Grupului BDT, impreuna cu un dealer austriac au vandut unei persoane fizice din Austria un Lamborghini Reventon, rezervat anul trecut de compania din Romania.
Lamborghini Reventon are un pret de peste 1,6 milioane euro. Masina a fost fabricata in editie lmitata de 21 de exemplare la fabrica din Sant'Agata Bolognese, Italia.

"Lamborghini Reventon a fost vandut unei persoane fizice din Austria. Carlex a intermediat si vanzarea unui Lamborghini Murcielago catre un client din Germania", a declarat, prentru Wall-Street, Rares Mesaros, directorul executiv Carlex.

Primul exemplar Reventon a fost pastrat pentru muzeul Lamborghini. Modelul, realizat pe platforma tehnica a lui Murcielago LP640, dispune de un motor V12 de 6,5 litri, care dezvolta 650 CP. Instrumentele de bord sunt afisate pe trei ecrane LCD.

Reventon poate atinge o viteza maxima de 340 km/h. Acceleratia de la 0 la 100 km/h se realizeaza in 3,4 secunde, fiind una din cele mai rapide cinci masini din lume.

Compania a vandut anul acesta in Romania un Lamborghini Gallardo Spyder la un pret de 130.000 euro, iar anul trecut inca un model cu 170.000 euro. Lamborghini Gallardo Spyder are un motor V10 de 5,0 litri, 520CP. Viteza maxima este de 314 km/h, iar acceleratia de la 0 la 100 km/h este de 4,1 secunde.

In Romania erau inmatriculate anul trecut 31 de masini Lamborghini.

Carlex, infiintata in septembrie 2007, a inregistrat afaceri de 3,8 milioane euro, anul trecut, in primul an complet de functionare, prin comercializarea a 104 unitati. Compania a vandut 45 de masini pana la sfarsitul anului 2007. Majoritatea masinilor vandute de Carlex sunt noi, masinile rulate reprezentand un procent de 15%.

Carlex comercializeaza marcile Audi, Bmw, Dodge, Ford, Ford Mustang, Honda, Jaguar, Land Rover, Lexus, Mercedes-Benz, Nissan, Aston Martin, Lamborghini.

BDT Group, care detine marcile Ford, Mazda, Chrysler, Jeep, Dodge, dar si automobile premium prin compania Carlex, a realizat anul trecut afaceri de 64 milioane euro, prin vanzarea a 3.312 masini. Grupul a inregistrat in anul 2007 vanzari de masini noi de peste 3.400 unitati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristian Gubandru
Cristian este absolvent al Universității Româno-Americane și al unui MBA la Academia de Studii Economice (A.S.E.). Startul în jurnalism a fost în 2003 la agenția de presă Mediafax , parte a trustului MediaPro, pe poziția de redactor, iar mai târziu la agenția de presă NewsIn , parte din trustul de media Realitatea - Cațavencu, ca reporter și redactor șef al departamentului Companii. Pentru o perioadă scurtă de timp a scris pentru ziarul de...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri