Oficialii grupului Jaguar Land Rover discuta cu guvernul britanic, banci si compania-mama, Tata Motors, pentru un credit de 800 milioane lire sterline (circa 890 milioane euro), pentru atenuarea ingrijorarilor privind lichiditatile companiei si pastrarea celor 15.000 de locuri de munca.
Surse apropiate situatiei au spus ca negocierile sunt intr-o faza avansata si se refera in special la titlurile de valoare pe care constructorul auto le poate oferi guvernului si unui grup de banci condus de Royal Bank of Scotland si Lloyds, informeaza NewsIn.

De asemenea, Tata Motors ar fi promis sa investeasca inca 100 de milioane lire sterline in activitatile grupului auto.

Guvernul a cerut titlurile de valoare in schimbul garantarii platii unui imprumut de 340 milioane lire sterline de la Banca Europeana pentru Investitii (BEI). Sefii BEI au aprobat creditul saptamana trecuta, insa banii nu pot fi accesati de Jaguar pana cand nu se vor fixa termenii subscrierii statului.

Sursele au spus ca guvernul britanic a garantat aproximativ 75% din suma oferita de BEI, iar Janguar Land Rover trebuie sa garanteze cu active pentru restul sumei.

Tata Motors a cumparat Jaguar Land Rover in iunie 2008 si a platit 1,15 miliarde lire sterline pentru grupul auto. Grupul era profitabil la momentul achizitiei, fiind sustinut in special de Land Rover. Insa vanzarile s-au prabusit in contextul adancirii crizei financiare, care a afectat grav intreaga industrie auto.

In martie, vanzarile Jaguar au scazut cu 30% comparativ cu aceeasi luna din 2008, in timp ce vanzarile Land Rover au coborat cu 37%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri