Trezoreria americana a indrumat compania General Motors sa se pregateasca pentru depunerea cererii de intrare in faliment, incepand cu 1 iunie, chiar daca grupul a declarat public ca se poate reorganiza in afara legii falimentului, a anuntat New York Times.
General Motors (GM) functioneaza cu ajutoare de urgenta de la guvernul american. Comisia din cadrul administratiei Obama ce supravegheaza iesirea din criza a grupului, a cerut GM sa reduca datoriile si costurile, pentru a continua sa primeasca ajutor.

Citand surse ce au fost anuntate de planurile GM, Times a anuntat ca obiectivul este de a pregati compania pentru un faliment rapid.

Cotidianul a precizat ca pregatirile sunt facute cu scopul de a se asigura ca cererea de faliment va fi gata in cazul in care GM nu va reusi sa ajunga la un acord cu detinatorii de obligatiuni, pentru a schimba datorii de circa 28 miliarde dolari in actiuni in cadrul grupului, scrie NewsIn.

Planul ar forma o noua companie, ce ar cumpara activele bune ale GM, dupa ce constructorul intra infaliment, a mai precizat Times.

Activele mai putin dezirabile, precum marci nedorite, fabrici si asigurari medicale, vor fi lasate in vechea companie, ce ar putea fi lichidata in anii viitori, potrivit cotidianului.

Oficialii Trezoreriei analizeaza posbilitatea ca grupul viabil GM sa iasa din faliment la numai doua saptamani de la intrare, folosind finantare federala de 5-7 miliarde dolari, a declarat pentru Times o sursa avizata.

Capitolul 11 din legea americana privind falimentul permite unei companii sa intre sub protectia justitiei, ceea ce ii acorda timp pentru restructurare si o pune la adapost de cererile creditorilor.

Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a spus la sfarsitul lunii martie ca intrarea rapida a General Motors si Chrysler in faliment este cea mai buna solutie pentru restructurarea acestora.

Grupului Chrysler, detinut de compania cu capital privat Cerberus Capital Management, i-au fost acordate in martie 30 de zile pentru a ajunge la o intelegere cu Fiat. In caz contrar, compania nu va mai avea acces la fondurile oferite de guvernul american. GM are la dispozitie 60 de zile pentru a prezenta planuri viabile de restructurare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Auto »



Setari Cookie-uri